Westerplatte : widok pomnika w budowie. (Gdańsk, 1966)
Przedstawia na pierwszym planie wizytę szacha Iranu, Mohameda Rezy Pahlawiego i jego żony Farah na Westerplatte, w tle budowa pomnika na Westerplatte, 1966 r.
Tytuł i data długopisem na rewersie.
Keywords: Mohammad Reza Pahlawi -- (szach Iranu ; -- 1919-1980) -- fotografie; Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie; Westerplatte (Polska ; półwysep) -- fotografie