Danzig : Grosse Mühle (1349) altes Bauwerk des Deutschen Ritterordens. - Lange, Carl (1885-1959) (Orveda Verlag : Aus dem Volskkalender "Danziger Bote" Herausgeber Carl Lange, 1926)
Przedstawia Wielki Młyn w Gdańsku, widok z Placu Heweliusza, około 1935 roku.