Gruss aus Gdingen W.-Pr. Strandpartie mit Blick auf Steinberg. - Verlag M. Schröter (Gdańsk). (Danzig : Verlag M. Schröter, 1890)
Przedstawia fragment plaży w Gdyni, widok z okolic Kamiennej Góry (Steinberg) w kierunku Gdańska, na pierwszym planie łodzie rybackie, ok. 1900 r.
Data wg budowy k. poczt.