Das Rathaus und der Artushof in Danzig - Poppel, Johann Gabriel Friedrich (1807-1882).; Schultz, Johann Karl (1801-1873).; T. O. Weigel (Lipsk). (Leipzig : T. O. Weigel, 1850)
Przedstawia widok Ratusza Głównego Miasta i fasady Dworu Artusa oraz Studnię Neptuna w Gdańsku od strony Długiego Targu.
U dołu pod kompozycją tytuł, sygnatura autora pierwowzoru, autora, wydawcy, miejsce wydania.
Data wydania na podstawie działalności wydawcy, tematu, techniki.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 19 w; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce