[Afisz teatralny] : [Inc.:] Abonnement suspendu. Mit Bewilligung der hohen Obrigkeit werden wir die Ehre haben Heute, Sonnabend den 6ten Oktober 1810 aufzuführen: Die Hochzeit des Figaro. Oper in 4 Aufzügen, nach Baumarchais. Musik von Mozart. ([Gdańsk : s.n.], 1810)
Afisz przedstawienia "Die Hochzeit des Figaro. Oper in 4 Aufzügen" z muzyką W. A. Mozarta.
Tytuł nadany przez katalogującego.
W górnej częścia afisza wizerunek dwóch lwów podtrzymujących herb Gdańska.
Keywords: Mozart, Wolfgang Amadeus -- (1756-1791).; Stadttheater (Gdańsk) -- historia; Teatry -- Polska; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w