Ex Libris Rudolfa Mękickiego R. M. - Mękicki, Rudolf (1887-1942) (1942)
Przestawia stelę nagrobną z inskrypcją w języku arabskim. Napis u góry: Ex Libris, u dołu w ramce: Rudolfa Mękickiego. Sygn. aut. i data w obrębie kompoz.