Lectio divina u źródeł wspólnoty eklezjalnej / Henryk Witczyk. - Witczyk, Henryk (1955- ).
1. Kościół - wspólnota zjednoczona z Panem Jezusem jako Głową. 2. Lectio divina jako metoda odkrywania Jezusa jako Pana - Głowy Kościoła. 3. Lectio divina jako metoda przybliżająca i uobecniająca Pana Jezusa w Kościele. 4. Lectio divina jako droga autentycznego rozwoju Ciała ku pełni w Chrystusie-Głowie.