Ex libris Antoniego Kurcza HX. - Hasevič, Nìl (1905-1952) (1938)
Przedstawia na tle wzgórza z grodem obronnym husarza na koniu z lancą i szablą, napis na proporczyku: ex Libris, u dołu łukiem: Antoniego Kurcza. Sygn. aut. w obrębie kompoz.