Widok z wieży Kościoła Najświętszej Marii Panny w kierunku Targu Drzewnego / fotografia Adam Bogacz. - Bogacz, Adam (fotografia) (1959)
Przedstawia widok ogólny Gdańska w trakcie odbudowy, ujęcie z wieży kościoła Najświętszej Marii Panny w kierunku zachodnim, widoczna odbudowa miasta ze zniszczeń wojennych wokół ulic Świętego Ducha, Kołodziejskiej, Podwale Staromiejskie, Korzenna oraz Targ Drzewny, około 1959 r.