Sławomir Mrożek - Policja / Teatr Ziemi Gdańskiej. (Teatr Ziemi Gdańskiej, 1966)
Program teatralny premiery, która miała miejsce 9.06.1966 r. Morski Dom Kultury w Gdańsku-Nowym Porcie. Reżyseria: Jan Perz, scenografia: Marcin Wenzel.