Exlibris joh. souverein / J. B. - Battermann, Johannes (1909-1999) ([wydawca nieznany], 1967)
Siedząca grupka młodzieży, dwie dziewczyny i dwóch chłopców, jeden z nich gra na flecie, u dołu napis: Exlibris joh. souverein. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem autograf artysty.