Exlibris joh. souverein - Battermann, Johannes (1909-1999).; Souverein, Johan ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1967)
Siedząca grupka młodzieży, dwie dziewczyny i dwóch chłopców, jeden z nich gra na flecie, u dołu napis: Exlibris joh. souverein. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem autograf artysty.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty, data według inwentarza zbioru ekslibrisów PAN BG.
Keywords: Ekslibrisy -- Holandia -- 1945-1970.