Narody Avstro-Vengrìi! / Nikolaj. - Mikołaj Mikołajewicz (wielki książę Rosji ; 1856-1929) (s.n.], 1914)
Odezwa głównodowodzącego armią rosyjską do narodów zamieszkujących dzisiejszą Ukrainę z sierpnia 1914 r.