Ratusz Gł[ówny] w odbudowie, widok z Zielonej Bramy [fot.] Kazimierz Lelewicz. - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986) (1950)
Przedstawia Ratusz Główny podczas odbudowy, ujęcie z Bramy Zielonej, widoczny tramwaj jadący po Długim Targu, 1950 r.