[Afisz teatralny. Incipit] Zweites Abonnement. No. 11. Heute Mittwoch, den 12. November 1817. Jakob und seine Söhne, oder Joseph in Egypten. Historisch-militarisches Drama in 3 Aufzügen. Musik von Mehul. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1817)
Afisz przedstawienia "Jakob und seine Söhne, oder Joseph in Egypten. Historisch-militarisches Drama" z muzyką Étienne-Nicolasa Mehula.
Tytuł nadany przez katalogującego.
W górnej części afisza wizerunek orła pruskiego.
Miejsce na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Méhul, Étienne-Nicolas -- (1763-1817).; Stadttheater (Gdańsk) -- historia; Teatry -- Polska; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w