Emaus - Górska, Krystyna (1921-2012). ([Sopot], 1960)
Przedstawia Chrystusa i dwóch uczniów w czasie wieczerzy w Emaus.
U dołu pod kompozycją ołówkiem tytuł, sygnatura autora i data.
Miejsce powstania według działalności autora.
U dołu w polu kompozycji napis: ET APERTI SUNT / OCULI EORUM.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1970.