[Afisz teatralny. Incipit] Viertes Abonnement. No. 15. Theater in Danzig. Heute Mittwoch, den 25. Februar 1824. Zum Erstenmale: Der Ring, oder: Die unglückliche Ehe durch Delikatesse. Ein Lustspiel in 4 Aufzügen von Schröder. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1824)
Afisz przedstawienia "Der Ring, oder: Die unglückliche Ehe durch Delikatesse. Ein Lustspiel in 4 Aufzügen" Friedricha Ludwiga Schrödera.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Schröder, Friedrich Ludwig -- (1744-1816).; Stadttheater (Gdańsk) -- historia; Teatry -- Polska; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w