Samuel Luther Geret aus Thorn in Preussen - Chambers, Thomas (1724-1789). (Londyn, 1755)
Przedstawia portret w półpostaci Samuela Lutera Gereta (1730-1797) toruńskiego polityka, rajcy i burmistrza, w obramieniu architektonicznym z inskrypcją fundacyjną i herbem.
U dołu w polu kompozycji, poniżej portretu tytuł i inskrypcja fundacyjna: Samuel Luther Geret ... Ordinir zum Predigt-Amt 1755 am 2ten Jubelfest wegen des Augsburgk Religions-Friedens.
U dołu pod kompozycją sygnatury autora wzoru i autora oraz miejsce powstania: Goeritz pinx. Berolini, T. Chambars sc. Lond.
Czas powstania według daty w inskrypcji na dokumencie, biografii autora i portretowanego.
Keywords: Grafika -- Wielka Brytania -- 18 w