Ex-Libris F. Vodička Ant. Doležal. - Doležal, Antonín (1900-1968) (1930)
W ozdobnej ramie otwarta książka leżąca w otwartym oknie, przez które widać drzewa i wzgórze z zamkiem, u góry w zębatym kole szywnica introligatorska. U dołu napis: Ex-Libris F. Vodička. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.