[Afisz teatralny. Incipit:] Dnia 11 maja 1949 r. i dni następnych Harry Smith Odkrywa Amerykę sztuka w 3 aktach (7 odsłonach) Konstantego Simonowa. (Państwowy Teatr Wybrzeże, 1949)
Afisz teatralny spektaklu, który miał miejsce w Teatrze Kameralnym w Sopocie. Reżyseria Stefan Drewicz, kierownik literacki Maliwna Szczepkowska, dekoracje Roman Bubiec.