[Afisz teatralny. Incipit:] Dnia 11 maja 1949 r. i dni następnych Harry Smith Odkrywa Amerykę sztuka w 3 aktach (7 odsłonach) Konstantego Simonowa. - Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Państwowy Teatr Wybrzeże, 1949)
Afisz teatralny spektaklu, który miał miejsce w Teatrze Kameralnym w Sopocie. Reżyseria Stefan Drewicz, kierownik literacki Maliwna Szczepkowska, dekoracje Roman Bubiec.
Keywords: Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- druki ulotne; Teatr -- Polska -- 1945-1970.; Afisze -- Polska -- 1945-1990.