...pod dłutem zwieczniają się chwile [Film] / scen. i realiz. Anna Swęda, Łukasz Kaczmarek ; Akademicka Kronika Filmowa. - Swęda, Anna; Kaczmarek, Łukasz (film); Wilk, Stanisław (1944- ).; Sawicki, Stefan (1927- ).; Fert, Józef (1945- ). (Dział Informacji i Promocji KUL, 2007)
Dokument poświęcony budowie pomnika Cypriana Norwida. Wypowiedzi profesorów Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego na temat poety, jego twórczości, recepcji.