Odpoczynek Napieralski. - Napieralski, Walter (1929-1978) (1967)
Przedstawia starszego mężczyznę siedzącego na ławeczce pod drzewem. W koronie drzewa ukazana kapliczka z obliczem Chrystusa, a wokół niej prostokątne kwatery przedstawiające różne formy zabawy i odpoczynku oraz sylwetki budowli.