Kazimierz Barnaś - Spisek Matyldy / Teatr Ziemi Gdańskiej. (Teatr Ziemi Gdańskiej, 1968)
Program teatralny premiery, która miała miejsce 29.06.1968 r. w Kościerzynie. Reżyseria: Janina Orsza-Łukasiewicz, scenografia: Danuta Pogorzelska.