[Ulotka. Incipit] Empfang des Senats der Freien Stadt Danzig im Artushof am 30. Juli 1927 aus Anlaß des XIX. Esperanto-Weltkongresses = Akcepto de la Senato de l' libera urbo Danzig en la "Artushof" la 30 an de Julio 27 okaze de la XIX a Universala Kongreso de Esperanto. (Danzig : [wydawca nieznany], 1927)
Ulotka z programem koncertu w Dworze Artusa z okazji Światowego Kongresu Esperanto w Gdańsku w 1927 r.
Tekst równolegle w języku niemieckim i esperanto.
Keywords: 1901-2000; Esperanto (język sztuczny) -- Polska -- Gdańsk -- druki ulotne; Język esperanto; Gdańsk (Polska) -- 1920-1939 (Wolne Miasto) -- druki ulotne; Wolne Miasto Gdańsk (1920-1939); Druki ulotne -- 1900-1945.; Druki ulotne