Dantzic. ([Wielka Brytania], 1860)
Przedstawia panoramę Gdańska z postaciami na pierwszym planie.
U dołu kompozycji tytuł. Na lewym i prawym brzegu karty tytuł rozdziału: Principal Cities, numer ilustracji: 25 oraz numer strony: 385.
Autor nieznany, dokument niesygnowany.
Miejsce wydania na podstawie języka dokumentu.
Data powstania na podstawie tematu i techniki dokumentu.
Wycinek z nieustalonej publikacji, na odwrocie zadruk książkowy w języku angielskim.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- w sztuce