Ex Libris Dr Stanisława Aulicha / R. Krzywka. - Krzywka, Ryszard (1925-2009) (1959)
Przedstawia Twardowskiego z kogutem siedzącego na księżycu. Napis u góry: Ex Libris, niżej: Dr Stanisława Aulicha, u dołu lecąca rakieta. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.