Carolus Balthasar Noihewanger Diaconus ad Aedam J. Johannis - Deisch, Matthaeus (1724-1789).; Wessel, Jacob (1710-1780). (Gdańsk, 1766)
Przedstawia portret w półpostaci Karol Baltazar Noihewanger.
U dołu poniżej portretu w polu kompozycji tytuł-podpis: Carolus Balthasar Noihewanger Diaconus ad Aedam J. Johannis Natus Anno 1708 d. 15. Januarii.
W prawym i lewym narożniku sygnatury autora i autora pierwowzoru, miejsce i data powstania: Jac. Wessel pinx. 1758, Matth. Deisch fecit Gedan 1766.
Keywords: Grafika portretowa -- 18 w; Grafika -- Polska -- 18 w