Człowiek zaniemógł na ulicy / Włodzimierz Nieżywiński fotoreporter. - Nieżywiński, Włodzimierz (1923-1983) (1978)
Przedstawia tłum ludzi i karetkę pogotowia ratunkowego na Targu Drzewnym w Gdańsku, 1978 r.