Ex Libris Hilarego Majkowskiego TCS. - Cieślewski, Tadeusz (1895-1944) (1942)
Przedstawia łódź żaglową płynącą po kartach otwartej książki, na niebie słońce. Napis u góry: Ex Libris, u dołu: Hilarego Majkowskiego. Sygn. aut. w obrębie kompoz.