Ex Libris Hilarego Majkowskiego - Cieślewski, Tadeusz (1895-1944).; Majkowski, Hilary (1896-1946). ([S.l., 1942)
Przedstawia łódź żaglową płynącą po kartach otwartej książki, na niebie słońce. Napis u góry: Ex Libris, u dołu: Hilarego Majkowskiego. Sygn. aut. w obrębie kompoz.
Nazwisko aut. i data wg bibliogr.
Tadeusz Cieślewski syn, M. Grońska, Wrocław 1962, poz. 356.