Ex Libris Stefana Grońskiego / GH. - Gaczyński, Henryk (1901-1985) ([wydawca nieznany], 1962)
Przedstawia w owalnym obramowaniu mężczyznę z paragrafem w ręce stojącego na łódce żąglowej, po obu stronach obramowania róża wiatrów i kompas. Napis u góry: Ex Libris, u dołu: Stefana Grońskiego. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.