[Afisz. Incipit] II Festiwal Muzyki Polskiej 17.I.-18.V.1955 ... - Polska Filharmonia Bałtycka im. Fryderyka Chopina (Gdańsk). (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1955)
Afisz informujący o koncercie w ramach Festiwalu 6 i 8 maja 1955. Dyrygent: Z. Bytnar; skrzypce: W. Wiłkomirska.
Keywords: Życie muzyczne -- Polska -- 1945-1970 -- druki ulotne; Druki ulotne -- 1945-1970.