Ex libris Prał. A. Około-Kułaka [Nił Chasewicz]. - Hasevič, Nìl (1905-1952) (1937)
Przedstawia człowieka idącego do stojącej wśród drzew przydrożnej kapliczki, u góry napis: ex libris, niżej: Prał. A Około-Kułaka.