Dr. Jerzego. Danko. Ex Libris / eg. - Grabowski, Edward (1904-1966) (1960)
Drogą pod górę idą paragraf i książka, u góry świeci słońce, obok rośnie świerk. U góry napis: Dr. Jerzego. Danko. Ex Libris. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.