Abrahamus Calovius. ([Niemcy], 1650)
Przedstawia portret w popiersiu Abrahama Calova, teologa i rektora Gimnazjum Akademickiego w Gdańsku, profesora w Królewcu i Wittenberdze.
Autor nieznany, praca niesygnowana.
Miejsce i czas powstania według tematu i techniki.
W otoku portretu w polu kompozycji napis: Abrahamus Colovius Theol D. Natvs Morvngae Borvssorvm Anno 1612 d. 26 Aprilis.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 17 w