[Gdańsk Kościół Panny Marii] Fot. Jan Bułhak. - Bułhak, Jan (1876-1950) (J. Bułhak i Syn Fotograficy, 1945)
Przedstawia zniszczoną działaniami wojennymi ulicę Mariacką w Gdańsku. Ujęcie w kierunku kościoła Najświętszej Marii Panny, na pierwszym planie przedproże kamienicy, ok. 1946 r.