Ex Libris Tadeusza Ramika / Helena Sawicka. - Sawicka, Helena ([wydawca nieznany], 2010)
Przedstawia "Pomnik poległych stoczniowców" z napisem Ex Libris, statek z napisem na burcie: Tadeusza Ramika oraz tłum zgromadzony przed Bramą Brandenburską. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artystki i data.