Ex Libris Dr. Ludwig Schweinburg : Aegroto Sanitas Misero Salus Generi Humano Regeneratio / Emma Löwenstein. - Löwenstein, Emma ([wydawca nieznany], 1922)
Na tle drzew, przy basenie posąg Eskulapa, na postumencie napis: Aegroto Sanitas Misero Salus Generi Humano Regeneratio, u dołu napis: Ex Libris Dr. Ludwig Schweinburg. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.