Optymizm 1918 roku : Emila Breitera odczytywanie Stanisława Brzozowskiego / Elżbieta Wróbel. - Wróbel, Elżbieta (literaturoznawstwo)
Słowa kluczowe: Emil Breiter, Stanisław Brzozowski, krytycyzm, okres międzywojenny, polemika.