Ex Libris Ottmar Premstaller Emil Kotrba. - Kotrba, Emil (1912-1983) (1959)
Przedstawia dziewczynkę z psem na rękach i chłopca, u góry na tabliczce napis: Ex Libris Ottmar Premstaller. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.