Ex Libris Andrzeja Kiszkisa / St. Rolicz. - Rolicz, Stanisław (1913-1997) (1957)
Na przedstawieniu: na tle strony z gazety pióro gęsie, niżej figurka kaczora w kapeluszu, ksiązki i kwiat w wazonie, napis u góry: Ex Libris, u dołu w obramowaniu: Andrzeja Kiszkisa. Sygnatura artysty SR, numer dzieła No 12 i rok 1957 w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.