Nieuw Adres Nouvelle Adresse G. J. Rhebergen : Minervalaan. 26 Amsterdam Nieuw - Zuid Postbox. 1881 - Battermann, Johannes (1909-1999).; Rhebergen, Jan (1915-2002). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1967)
Przedstawia wnętrze z rozrzuconymi różnymi przedmiotami, w którym siedzą mężczyzna oglądający przez lupę kartkę papieru oraz kobieta przy adapterze z płytą w ręku i dwójką dzieci. U góry napis: Nieuw Adres Nouvelle Adresse G. J. Rhebergen Minervalaan. 26 Amsterdam Nieuw - Zuid Postbox. 1881.
Na odwrocie pieczątka z nazwiskiem artysty i techniką graficzną.
Data według inwentarza zbioru ekslibrisów BG PAN.
Keywords: Grafika -- Holandia -- 20 w