Ex Libris Et Collectione J. Šapiro : Per knyga atigimsi isuaujo ji Tavo manna ir Tavo saule / V. Kosciuška. - Kosciuška, Vaclovas (1911-1984) (1960)
Ręce, w jednej zapalona menora, w drugiej otwarta książka z napisem: Per knyga atigimsi isuaujo ji Tavo manna ir Tavo saule. U dołu napis: Ex Libris Et Collectione J. Šapiro. Sygnatura artysty i data w obrębie kompozycji.