Gdańsk - kościół Panny Maryi Nowy dach - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986). (Gdańsk - Wrzeszcz, 1952)
Przedstawia nowo odbudowany dach Kościoła Mariackiego w Gdańsku, widok z wieży kościoła.
Tyt. i data ołówkiem na rewersie.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Bazylika Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny (Gdańsk, Polska) -- 1945-1970 -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie