Małżeństwo - instytucja w kryzysie? : opinie Polek i Brytyjek / Dagmara Dobosz. - Dobosz, Dagmara (pedagogika)
Założenia metodologiczne badań własnych, rodzina pochodzenia jako źródło wzorców, postawy wobec małżeństwa, kohabitacji i życia w pojedynkę, społeczne uwarunkowania kryzysu małżeńskości.