[Afisz teatralny] : [Inc.:] 6. Abonnement. No. 1. Freitag den 8. März 1816. Kabale und Liebe. Ein bürgerliches Trauerspiel in 5 Aufzügen, von Friedrich Schiller. ([Gdańsk : s.n.], 1816)
Afisz przedstawienia "Kabale und Liebe. Ein bürgerliches Trauerspiel in 5 Aufzügen" F. Schillera.
Tytuł nadany przez katalogującego. Miejsce na podst. katalogu hist. PAN BG.
W górnej części afisza wizerunek orła pruskiego.
Keywords: Schiller, Friedrich -- (1759-1805).; Stadttheater (Gdańsk) -- historia; Teatry -- Polska; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w