Zbawczy wymiar tajemnicy Wcielenia w świetle nauczania ks. Piotra Semenenki / Jarosław M. Popławski. - Popławski, Jarosław M. (1963- ).
1. Dogmat Wcielenia Syna Bożego. 2. Wcielenie jako przejaw zbawczej miłości Boga do człowieka. 3. Wcielenie jako fundament zjednoczenia Boga z człowiekiem.