Losy różne, miejsce wspólne : w krainie wielu: kultur, języków i... smaków / red. Cezary Obracht-Prondzyński ; aut. Miłosława Borzyszkowska-Szewczyk [et al.]. - Borzyszkowska-Szewczyk, Miłosława (1972- ). (Instytut Kaszubski ; Zrzeszenie Kaszubsko-Pomorskie. Oddział, 2012)
Dotyczy ziemi bytowskiej.