Losy różne, miejsce wspólne : w krainie wielu: kultur, języków i... smaków - Obracht-Prondzyński, Cezary (1966- ).; Borzyszkowska-Szewczyk, Miłosława (1972- ).; Instytut Kaszubski (Gdańsk). (Gdańsk : Instytut Kaszubski ; Bytów : Zrzeszenie Kaszubsko-Pomorskie. Oddział, 2012)
Dotyczy ziemi bytowskiej.
Keywords: Bytów (Polska ; region) -- historia